Katlanır cam balkon sistemleri hakkında, daha önceki yazılarımızda okurlarımızı elimizde geldiği kadar bilgilendirmeye çalıştık. Bundan sonraki yazılarımızda kış bahçesi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle tarihçesine bakalım. Ne zaman, kimler tarafından, hangi yıllarda yapılmaya başlanmıştır.
kış bahçesi
kış bahçesi

Kış bahçelerinin genel olarak bir tanımı yapılmak istendiğinde, bahçe ve yeşil hissini soğuk mevsimlerde de yaşayabilmek amacı ile çeşitli tarzlarda, değişik malzemeler ile yapılan cam evler olarak tanımlanabilir. Limonluk, sera vb. diğer yapılardan en büyük farkı ısıtma ve soğutma tesisatına sahip olmaları ve içinde dinlenme amacı ile zaman geçirilebilmesidir. Böylece insanlara hava şartlarının uygun olmadığı dönemlerde de doğayı ve yeşili yakından hissedebilme imkanı verilmiş olur.
İnsanların kapalı mekanlarda elverişli olmayan dış hava şartlardan korunarak doğayla iç içe olma fikri uygarlık kadar eskilere dayanır. Tarih kitaplarına geçen ilk kış bahçesi bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla M.Ö. 600 lere kadar uzanmaktadır.
Bitkilerin, kapalı mekanlarda elverişli olmayan dış hava şartlardan korunarak yetiştirilmesi geleneği Yunanlılar, Mısırlılar, Çinliler ve Japonlar’da da rastlanmış olsa da asıl bu fikri ortaya atan ve geliştirenler Romalılar olmuştur. Romalılar bitkileri için özel yapılar yapıp onları olumsuz hava koşullarından etkilenmemek için kullanmışlardır. Ama ne yazık ki bu oluşum Roma imparatorluğunun çöküşüyle beraber yok olmaya başlamıştır. Bu yok olma süreci 16. yy da Avrupalıların bu yapıları sanatsal ve estetik bir yolla inşa etmeye başlamasına kadar devam etmiştir. Yüzyıllar boyunca insanlar kış bahçelerinin çekici yönlerini tecrübe etmişlerdir. Özellikle 16. ve 17yy da geniş evleri olan kişiler bitkilerini olumsuz hava koşullarına karşı koruyabilmek amacıyla bir kez daha bu mekanları kullanmışlardır. Dönemin kraliyet ailesinden olan Kraliçe Anne döneminde, havalar ısındığında tüm bitkiler sandalyeler ve bahçe mobilyaları bu kapalı mekanlara taşınmış ve buralar keyifli birer misafir ağırlama odaları olarak kullanılmaya başlanmıştır. Tabiki o dönemlerde teknoloji günümüzdeki kadar gelişmiş olmadığı için bu kapalı mekanlar sadece havalar sıcak ve kuru olduğunda kullanılabilmekteydi. O dönemlerde farklı dizayn kabiliyetleri olmadığı için genellikle kış bahçeleri, geniş pencereli taş duvarlı mekanlar olarak inşa edilmekteydi.
19. yy ın başlarında modern kış bahçesi dizaynları bugünkü şeklini almaya başlamış ve yapısında ağırlıklı olarak cam kullanılmaya başlanmıştır. Fakat kış bahçelerinin günümüzdeki inşa edilme sebepleri eski çağlarda olduğu gibi bitki yetiştirmek ve onları kötü doğa koşullardan korumak değil, yaşadığımız evlerimize estetik ve çekici keyifli ortamlar sunan, cam ağırlıklı olarak inşa edilmiş modern yaşam ortamları kazandırmaktır. Hem de yaz kış, soğuk veya sıcak hiç bir olumsuz koşuldan etkilenmeden.
Günümüzde Avrupa ve Amerika ülkelerinde binlerce kış bahçesi inşa edilmiş ve trend haline gelmiştir. Türkiye’de de çok popüler olmaya başlamıştır. Çoğu villa kent ve site alanlarının içinde önceden kamelyalar mevcuttu fakat olumsuz hava şartlarından dolayı tercih edilmiyor, insanların orada keyif yapma şansları olmamıştır. Kış bahçeleri adından da anlaşıldığı üzere olumsuz hava şartlarına göhüs geren kullanışlı bir yapı çeşitidir. Bütün bu faktörler bir araya geldiğinde günümüz zamanında tercih edilmeye başlamıştır.
Plastik Doğrama: Plastik kapamada aralarda dikey profiller olduğundan manzara kaybı açısından %20lere ulaşır, temizlik açısından ise profiller üzerindeki kirlilik zor çıkar ve doğramanın dışa bakan tarafına doğru sarkılarak temizlemek gerekir.
Cam BalkonCam balkonda aralarda pforiller olmadığından dolayı herhangi bir manzara kaybına yol açmaz. Temizlik açısından ise cam kanatlar içe doğru sıra ile katlandığından sarkılmak durumunda kalınmaz. Kolay ve rahat bir biçimde temizlenir veya yıkanır.
Plastik Doğrama: Plastik doğrama malzemelerinin geneli geri dönüşümlü malzeme olduğundan içeriğinde kanserojen yapıcı maddeler bulunmaktadır. Sıcak günlerde zaman içerisinde fazla ısındığından plastik kokusu oluşur.
Cam Balkon: Cam balkon sistemleri 1. kalite alüminyum ve geneli cam ile kaplı olduğundan sağlık açısından bir sorun teşkil etmez.
Plastik Doğrama: Plastik doğrama ısı yalıtım açısından %95 etki eder, camlar birbirine plastik ile birleştirildiğinden dolayı.
Cam Balkon: Cam balkon sistemlerinde ısı yalıtım açısından plastik doğramaya nazaran biraz daha düşüktür ortalama %80 civarındadır. Biraz daha soğuk olur. Fakat balkonumuzu oda gibi kapatmaya gerek yoktur.




not: Bu sayfada cam balkon ve plastik doğramanın balkon açısından avantaj ve dezavanjaları anlatılmıştır. Pencere yapımında tercih çoğunlukta pvc’dir. Vitrin camı, balkon camlama, veranda kapatma gibi mekanları kapatmayı düşünüyorsanız cam balkonları tercih etmenizi öneririz.


Cam Balkon Sistemi 802, yıllar süren tecrübemizle üretmiş olduğumuz çok fonksiyonlu bir sistemdir. Her tip balkonda mükemmel çalışmakta, kullanım kolaylığı, hareket kabiliyeti sayesinde yerli ve yabancı muadilleri karşısında rakip tanımamaktadır.
Sistem alt profillerinde bulunan buhar dere yatakları sayesinde iç mekanda buharlaşmadan kaynaklanan su akıntılaını balkonunuzu kirletmeksizin dışarı tahliye edilmektedir.
Cam Kalınlığı8 mm.
Kanat Genişliği550 -750 mm.
Kanat Yüksekliği1000 – 2400 mm.
Cam Ağırlığı20 kg/m²

Üstten askılı olarak yatay rulman yataklarında hareket eden 802 Sistemi en dar açılarda bile hareket kabiliyetine sahiptir. Üstten askılı olarak çalışmasının bir diğer avantajı da hareket esnasında cam yükünün kullanıcı tarafından hissedilmemesidir.Emsalsiz Cam balkon Sistemi 802 ile balkonlarınız dört mevsim keyif alacağınız mekanlar haline dönüşmektedir.
Örnek olara L tipi balkondan ölçü aldığımızı varsayalım.

  1. Üst kiriş ile mermer ekseni birbirine paralel doğrultuda olup olmadığına bakılır.
  2. (h) Yükseklik ölçüsü alımında en kısa mesafe göz ününde bulundurulur.
  3. Ölçü alımında kasa profili dışından; 1.alt – 2.orta-3.üst, bu 3 noktalardan ölçü alınır.
  4. Duvardan duvara 3 noktadan ölçü alınır. 1.alt-2.orta- 3.üstten alınır.

Sistemin m2 ağırlığı 26-28 kg dir.
Sistemde her kanatların çapı 45mm olan 8 adet rulman taşımaktadır.
Kullanılan rulmanların geniş ve çiftli olmasından dolayı kanatlar her açıdaki dönüşleri çok basit gerçekleştirmektedir. cam balkon
Kanatlarda kullanılan her kapak mafsallı olduğundan her açıya göre kapak bulunmaktadır.
Camlar 8mm kalınlığındadır.
Maksimum kullanılacak olan yükseklik 2400 mm dir.
Kanatlarda kullanılacak genişlik 650 mmdir.
Kullanılan boynuz menteşelidir.
Camlar kanatlara silikonla yapıştırılır ve 24 saat bekletilir.
Kullanılan kıl fitiller kasadan uygulamalıdır.
PERDELİDE İLAVE YAPILACAK

cam balkon


Sistem perdeli katlanır cam balkondur.
İstenildiği takdirde perde sökülüp takılabilir.
Bu sistemde daha sonradanda perde montajı yapılabilir.
Kullanılan perde ithaldir.
Perde kalınlığı 22mm olduğundan bazanın kalınlaşmasına gerek kalmamış olup sisteme yük vermemektedir.
Perde aralarında görüntü boşluğu kalmamaktadır.
Perde istenildiği noktada stoplanabilir

CAM BALKON STOR PERDE 


Stor perde olarak Perdefix firmasının çıkarmış olduğu, bol kumaş çeşidi içeren kaliteli ürünleri kullanmaktayız. Stor perdeler cam balkon ürünüyle adeta kardeş ürün olmuştur. Balkonlar cam balkonla kapatıldıktan sonra oda haline gelmekte ve kullanıcılar güneşten korunmak amacıyla stor perdeye ihtiyaç duymaktadırlar.cam balkon Perdefix ürünün özellikleri; Kalite ve renk açısından bol kumaş çeşidi Beyaz renkli yada eskitme desen seçeneğini içeren profiller Yavaşlatıcı mekanizma seçeneği Kolay kullanım Perdefix ürünlerini Gemlik Cam Balkon güvencesiyle sizlere sunuyoruz.







0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top