Mutfaklarda Emniyet Ve Rahatlık
Dayanıklı ev aletleriyle tanınan Profilo, A enerji sınıfı etiketine sahip multifonksiyonel çelik fırınıyla estetik dış görünüm ve konforu bir arada sunuyor. Çelik ocak ızgarası bulunan Profilo FRM 5500, özel olarak tasarlanmış pizza kademesiyle pizza keyfini de evlere taşıyor.
Geniş iç hacmiyle farklı pişirme seçenekleri sunan fırının pizza kademesi hem alt hem de turbo ısıtma sağlayarak börek ve pizza gibi her çeşit hamur işini çok kolay ve tam kıvamında pişirme imkanı sunuyor.
Profilo FRM 5500’de bulunan gaz emniyet sistemi, evlerin güvenliği açısından öne çıkan bir özellik. Kaplardan dökülecek sıvının, mutfak penceresinden girecek rüzgarın veya kontrol düğmesi dışında herhangi bir etkenin ateşi söndürmesi durumunda sistem, gaz akışını otomatik olarak kesiyor, tatsız sürprizlerin ve talihsiz kazaların önüne geçiyor.
Profilo fırının üzerinde yer alan elektronik saatle, pişirme süresinin başlama ve bitişi ayarlanabiliyor. Yemeklerin tam olarak istenilen sürede pişirilmesini sağlayan bu özellik sayesinde ev dışındayken veya diğer işlerle uğraşırken fırındaki yemek için endişelenmeye gerek kalmıyor.
Pişirme ve ısıtmada 3. boyut
3 boyutlu sıcak hava dolaşımı özelliği bulunan Profilo FRM 5500, aynı anda 3 ayrı tepside eşit ısı dağılımıyla en ideal pişirme konumunu sağlıyor. Değiştirilebilir büyük ve küçük ızgaralar da ızgara yapılmak istenen yemeğin miktarına uygun ortamı sağlayarak enerji ve zamandan tasarruf sağlıyor.
Geniş iç hacimli Profilo FRM 5500, katalitik fırın arka duvarı ve tamamen cam iç kapağı sayesinde kolayca temizlenebiliyor. Pişirme esnasında yağ ve kir tanecikleri katalitik emaye kaplı arka duvar üzerine yapışıyor ve fırın içerisindeki sıcaklıktan dolayı yanıyor. Böylece pişirme sonrası kolay temizleme sağlandığı gibi pişen yemeğin oluşturduğu koku da önemli ölçüde ortadan kalkıyor.
Yüzde 30’a varan tasarruf
A enerji sınıfı Profilo fırın yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlıyor. Manuel hızlı ön ısıtma özelliğiyle de hem enerjiden hem de zamandan kazandırıyor. Bu özellik sayesinde kullanmadan önce uzun süre fırının ısınmasını beklemeye gerek kalmıyor. Bütün rezistanslar anında devreye giriyor ve 175 derece sıcaklığa 5 dakika içerisinde ulaşabiliyor.

Country mutfaklar için ipuçları ;

Country mutfaklar için ipuçları

Country mutfaklar için ipuçları 

Sepetler, bakır kaplar, sepetler içinde meyve ve sebzeler, kurutulmuş otlar, çanak çömlekler, ahşap kaşık vb. eski teneke kutular, yemek kitapları, vazo içinde taze çiçekler, raflara dizilmiş kavanoz, kap kacaklar, eski görünümlü veya eskitilmiş eşyalar, açıkta sergilenen porselen çaydanlık ve mutfak eşyaları country mutfağın özellikleri arasındadır.
Renkler: Country mutfak deyince akla ilk gelen şey renklerdir. Evin bütününe hakim olan sıcak renkler, mutfakta da kendini gösterir. Mutfak dolaplarında sarı, bej, karamel gibi pastel renkler, duvarlarda domates kırmızısı, yeşil, kobalt mavisi, mor gibi canlı renkler göze çarpar. Kahverengi vb. toprak tonları country mutfakların vazgeçilmez rengidir. Canlı renkler kullanmak istemiyorsanız, okyanus yeşili veya turkuaz renkle daha yumuşak bir hava katabilirsiniz. Canlı renkler beyaz, fildişi, bej tonlardaki mutfak dolap ve tezgahlarıyla uyum içinde olacaktır. Canlı renklerde çizgili veya çiçek desenli duvar kağıtları kullanarak mutfağınıza rustik bir görünüm ve hava kazandırabilirsiniz. Country mutfaklarda kullanılmasından sakınılması gereken renkler ise gri ve siyahtır.
Mobilya: Büyük ahşap masa ve sandalyeler. Mobilyaların birbiriyle takım olması gerekmiyor. Rahat, sağlam ve fonksiyonel olması yeterlidir. Mobilyalarda malzeme olarak ahşap ve işlenmiş demir kullanılmıştır. Mutfak dolapları, masa ve raflarla uyum içinde olmalıdır. Beyaz mutfak dolapları mutfağınızı daha aydınlık ve ferah gösterecektir.
Perde: Sarı ve mavi renk çiçek desenli perdeler mutfağınıza rustik bir hava verecektir. Pamuklu çizgili kumaşlar ve dantel yarım perdelerde country mutfaklar için uygun seçimler arasındadır.

Mutfak Çekmeceleri

Mutfak Çekmeceleri

Mutfak Çekmeceleri

Çekmece modülleri müşterilerimizin mutfağında en çok önem verdiği modüllerdir. Genelde bol çekmece isterler projelerinde ve büyük modüller kullanmaya gayret ediyoruz. Çekmeceler işte kaşık, çatal, bıçak gibi setlerin konulabileceği dar çekmeceler veya daha yüksek malzemelerin konulabileceği tencere çekmeceleri veya kavanoz tipi uzun malzemelerin konulabileceği derin çekmeceler olarak değişebiliyor. Bunun dışında kiler dolaplarının içlerine yani boy raflı dolapların içine yine erzak amaçlı, erzaklarını koyabilmeleri için kullandığımız çekmeceler var, ayrıca bir aksesuardır bunlar; kapağını açtığınız zaman bir çekmece görüntüsünde ama bütün erzağınızı koyabileceğiniz çok kullanışlı aksesuarlardır.

Çekmecelerin değişik ölçüleri var. Daha klasik mutfaklarda genelde küçük, daha dar çekmeceler kullanılıyor. Daha modern mutfaklarda daha büyük, daha geniş çekmece modülleri kullanılıyor. Tabi birde müşterinin ihtiyacına bağlı olarak yine küçük mutfaklarda mümkün olduğu kadar bu sayıyı ihtiyacını karşılayacak şekilde tutmaya çalışıyoruz. Büyük mutfaklarda tabi daha rahat oluyor istediğimiz sayıda çekmece modülü kullanıyoruz. Çekmeceli modüller bana göre raflı dolaplara göre çok daha kullanışlı olan modüllerdir. Özellikle geniş çekmeceler; çünkü raflardan bir tencere, tava, tabak almak çok daha zor oluyor, artık insanlar bunun pratikliğini yaşamak istiyorlar. Çekmeceli modüllerde bunlar çok daha rahat oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top